Competitie ronde 4, voorjaar 2018

Afgelopen vrijdag speelde team 1 van Smash ’70 een thuiswedstrijd tegen Tanaka uit Etten Leur. Een belangrijke wedstrijd omdat de onderlinge verschillen zeer klein zijn. Na een begin met vele games stond het na de dubbel 2-2. Daarna ging het redelijk fout voor Smash ’70. 5 Partijen op rij gingen verloren en het duurde tot de laatste wedstrijd voordat Smash ’70 iets terug kon doen. Ludo Gommers en Joris Gerritsen wonnen ieder 1 keer en het dubbel zorgde voor het 3e punt. Pierre Uitdehaag kon deze week niet tot winst komen. Door deze uitslag moet team 1 even de aansluiting met de middenmoot los laten en staan nu op een 5e plaats.
Team 2 had een week eerder al een inhaalwedstrijd gespeeld tegen Kerkwerve. Ondanks meerdere spannende wedstrijden kon Smash ’70 niet echt een vuist maken. Aan het eind van de avond stond er een 6-4 stand op het scoreboard. Raymond Liebau nam 2 punten voor zijn rekening en Jacqueline van Osta en Sander van Dongen voegden daar elk 1 punt aan toe. Ze waren duidelijk met grotere plannen van huis gegaan. Voorlopig staat team 2 op een 3e plaats met uitzicht op beter. Door de bijzonder winterse omstandigheden stond er nog een lange terugreis uit Kerkwerve op het programma.
Team 3 speelde afgelopen vrijdag ook een thuiswedstrijd tegen Tanaka. Om mee te blijven doen om de titel was het noodzaak een goede uitslag neer te zetten. Ondanks een klein hikkertje in het begin liep de wedstrijd naar wens. Uiteindelijk gingen er slechts 2 partijen verloren. Wim Hopmans scoorde maximaal en Petra Gommers en Corné Polak voegden daar elk 2 punten aan toe. Het belangrijke dubbel zorgde voor het 8e punt. Team 3 staat nu op een 2e plaats met een wedstrijd minder gespeeld dan de nummer één. Dat biedt perspectief.
Op vrijdag 16 maart spelen alle drie de teams weer een thuiswedstrijd tegen respectievelijk Belcrum uit Breda en 2 keer een team van Het Markiezaat uit Bergen op Zoom.