Competitie ronde 5, voorjaar 2018

Op een koude vrijdag avond in Noordhoek stonden 3 thuiswedstrijden op het programma. De competitie is ongeveer halverwege en de onderlinge sterktes worden steeds duidelijker. Het eerste team van Smash ’70 kreeg een team van Belcrum uit Breda op bezoek. Na een voortreffelijke start stond het al snel 3-0. Daarna werd het moeilijker. Van de resterende 7 wedstrijden wist Smash ’70 nog maar 1 keer te winnen. Dat resulteerde in een eindstand van 4-6. Ludo Gommers won 2 wedstrijden en kon de laatste wedstrijd mede door materiaal pech niet naar zich toe trekken. Team 1 blijft hierdoor op een 5e plaats staan, de gevarenzone dus.
Team 2 kreeg een team van Het Markiezaat uit Bergen op Zoom als tegenstander. Gezien de stand in de competitie zouden hier extra winstpunten te halen moeten zijn. Dat is vaak een gevaarlijke uitspraak omdat vele teams over meer dan 3 spelers beschikken waardoor de sterkte van een team nogal kan variëren. Er werden die avond leuke en ook spannende wedstrijden gespeeld maar Smash ‘70 hield het hoofd koel. De einduitslag bedroeg 9-1 en dat zijn belangrijke punten voor de competitie. Jacqueline van Osta en Raymond Liebau scoorden maximaal en Sander van Dongen voegde daar 2 punten aan toe. Het dubbel zorgde voor het 9e punt. Vanwege dit prima resultaat staat team 2 op een gedeelde eerste plaats met The Back Hands.
Team 3 speelde ook tegen een team van Het Markiezaat en streden voor wat zij waard zijn. Dit resulteerde in een einduitslag van 7-3. 3 punten van Corné Polak en 2 punten van zowel Ingrid van Aalst als Wim Hopmans. Team 3 blijft hierdoor op een 2e plaats in de poule staan met nog steeds 4 punten achterstand en een wedstrijd minder op de leider uit Willemstad, Witac ’89.
Programma: Aanstaande vrijdag gaat team 1 naar Hoogerheide om tegen Hotak ’68 te spelen. Team 2 speelt tegen Smash ’76 uit St. Annaland en team 3 reist naar Breda om tegen Belcrum te spelen. Gezien de standen in de poules zijn dit stuks voor stuk belangrijke wedstrijden die er om doen.