Competitie ronde 7, voorjaar 2018

Smash ’70 1 in de problemen
De thuiswedstrijd van afgelopen vrijdag begon voor team 1 al met een tegenvaller. Door verschillende omstandigheden konden slechts 2 vaste leden van het team spelen en er werd gekozen om met een invaller uit team 2 erbij te spelen. In het begin ging de stand gelijk op maar Middelburg maakte het Smash ’70 erg moeilijk. Doordat de laatste 3 wedstrijden verloren gingen stond er uiteindelijk een 3-7 op het scorebord. Theo Coppens en Pierre Uitdehaag wonnen ieder 1 partij, het dubbel werd ook gewonnen en (invaller) Sander van Dongen kon daar geen punt aan toevoegen. Team 1 staat nu nog steviger op de laatste plaats met 4 punten achterstand op ODT, de volgende tegenstander in de poule.
Team 2 speelde tegen Kerkwerve. De eerste wedstrijd in Kerkwerve ging iets te gemakkelijk met 6-4 verloren dus deze avond was het team erop gebrand een betere prestatie neer te zetten. Smash ’70 kwam goed uit de startblokken en halverwege de wedstrijd stond het 4-1. In het tweede gedeelte werden er totaal 2 wedstrijden verloren dus de eindstand bedroeg 7-3. Een foutloze avond van Jacqueline van Osta, 2 punten van Sander van Dongen, 1 punt van Raymond Liebau en het dubbel zorgde voor het 7e punt. Team 2 gaat in de poule aan de leiding maar de nummer 3 in de poule staat 9 punten achter en heeft één wedstrijd minder gespeeld. Het blijft dus spannend.
Het 3e team speelde tegen TCS uit Steenbergen maar TCS kwam helaas maar met 2 spelers opdagen. 3 Punten al in de pocket, 2 punten van Corné Polak, 1 punt van Ingrid van Aalst en Wim Hopmans en het dubbel werd ook gewonnen. In totaal kwam het uit op 8-2. Door deze uitslag staat team 3 nu op de 1e plaats in de poule, 1 punt voor Witac ’89, de volgende tegenstander in de race voor het kampioenschap. Ook in deze poule is het heerlijk spannend.
Zoals reeds aangekondigd krijgt team 1 op 6 april ODT uit Roosendaal op bezoek. Team 2 speelt tegen The Backhands uit St. Willebrord en team 3 krijgt Witac ’89 uit Willemstad op bezoek. Alle drie de wedstrijden zijn van groot belang voor de stand in de poule. Die avond kunnen er voor team 2 en 3 belangrijke punten worden gescoord voor een kampioenschap en voor team 1 is dit een mogelijkheid om punten in te lopen op de nummer 5 in hun poule.