Competitie ronde 9, voorjaar 2018

In de negende en voorlaatste speelronde van de voorjaars tafeltennis competitie zijn er belangrijke resultaten geboekt. Team 1 ging op bezoek bij Tanaka in Etten Leur. Om van de laatste plaats in de poule af te komen zou een overwinning heel welkom zijn. Helaas ontwikkelde de wedstrijd zich niet die kant op. Door middel van een goede eindsprint werd een grote nederlaag voorkomen. Pierre Uitdehaag won 2 partijen en Ludo Gommers en Joris Gerritsen voegde daar elk 1 punt aan toe. 6-4. Hierdoor blijft Smash ’70 op de laatste plaats, 2 punten achter op ODT.
Team 2 speelt in een poule met 5 teams en was deze ronde vrij. Toch werden voor Smash ’70 goede zaken gedaan want de directe concurrent voor het kampioenschap verloor met 4-6. Het gat met de nummers 2 en 3 is nu opgelopen tot 9 punten. Omdat Smash ’70 de onderlinge wedstrijden tegen The Back Hands (nummer 2) en Smash ’76 (nummer 3) heeft gewonnen, heeft Smash ’70 aan 1 punt in de laatste wedstrijd genoeg om kampioen te worden. Ik wil het niet over een huid en een beer hebben, maar 1 punt moet te doen zijn.
Team 3 speelde ook in Etten Leur tegen een team van Tanaka. Deze avond werden goede zaken gedaan. Niet alleen won Smash ’70 met 2-8, ook Witac ’89, hun directe concurrent voor de titel, kwam niet verder dan een 5-5 gelijk spel. Corné Polak pakte 3 punten en Petra Gommers en Wim Hopmans voegden daar elk 2 punten aan toe. Het dubbel werd ook gewonnen. Smash ’70 gaat nu aan de leiding in de poule met een voorsprong van 8 punten op de nummer 2. Ook hier geldt dat team 3 slechts 2 punten nodig heeft in de laatste wedstrijd om kampioen te worden.
Programma: Team 1 speelt de laatste wedstrijd in Breda tegen Belcrum. Bij een goede uitslag wordt de 5e plaats bereikt in de poule. Team 2 en team 3 spelen gelijktijdig in Bergen op Zoom tegen teams van Markiezaat en de verwachting is dat hier 2 kampioenschappen binnen gehaald worden.
Een 5e plaats in de 2e klasse betekent degraderen en kampioen worden betekent promoveren. Smash ’70 zal hier echter geen gebruik meer van maken. Helaas is dit jaar de beslissing genomen om na 48 jaar te stoppen met de officiële NTTB competitie. Het wordt een steeds groter probleem om 3 teams samen te stellen en de daarmee gepaard gaande kosten voor de NTTB en de zaal- en kantinehuur worden te hoog. Smash ’70 blijft als vereniging nog wel bestaan en zal op dinsdag gewoon blijven trainen en spelen en hoopt in 2020 het 50 jarig bestaan te kunnen vieren.