Competitie ronde 10, voorjaar 2018 – DUBBEL KAMPIOEN

Team 2 en team 3 van Smash ’70 hebben afgelopen vrijdag de verwachtingen waargemaakt. Beide teams hebben hun wedstrijd gewonnen en dat was ruim voldoende om beiden kampioen te worden.
Team 2 had aan 1 punt tegen Het Markiezaat genoeg. De eerste partij van de avond ging echter verloren. In de 2e partij was het raak en alle volgende wedstrijden werden ook gewonnen. Smash ’70 2 liet een 1-9 overwinning noteren en werd daarmee kampioen in de 5e klasse met een ruime voorsprong op de nummer 2. Jacqueline van Osta en Sander van Dongen scoorden ieder maximaal 3 punten en Raymond Liebau voegde daar 2 punten aan toe. Het dubbel werd ook gewonnen.
Team 3 had 2 punten nodig maar dat duurde ook niet lang. Ook zij speelden in Bergen op Zoom tegen een team van Het Markiezaat en de eerste 2 wedstrijden waren al voldoende om die 2 punten binnen te halen. Kampioen in de 6e klasse. Corné Polak scoorde 3 punten, Petra Gommers 2 punten en met 1 punt van Wim Hopmans was de 4-6 overwinning een feit. Tijdens het seizoen heeft Ingrid van Aalst ook haar steentje aan dit kampioenschap bijgedragen. Chris Keijzer kon door omstandigheden niet meedoen maar leefde wel mee met zijn team.
Het eerste team van Smash ’70 had een grote overwinning nodig om de onderste plaats in de poule te verlaten maar dat pakte helaas anders uit. In een wedstrijd tegen Belcrum uit Breda wist alleen Ludo Gommers één partij te winnen. Theo Coppens en Joris Gerritsen moesten deze keer alle wedstrijden aan hun tegenstanders laten. Een ruime 9-1 nederlaag maakte duidelijk dat Smash ’70 1 op de laatste plaats in hun poule in de 2e klasse zal eindigen.
Normaal gesproken eindigen we dan met de verwachtingen voor het volgende seizoen echter, zoals vorige week reeds aangekondigd, dat ziet er nu heel anders uit. Na 48 jaar stopt Smash ’70 met competitie spelen bij de NTTB. Het werd steeds lastiger om 3 teams samen te stellen en de financiële lasten van de zaal/kantinehuur en de NTTB werden te zwaar. Smash ’70 blijft op de dinsdagen nog wel tafeltennissen in Noordhoek en zal misschien ook nog wel aan enkele toernooien of een korte competitie meedoen. Op deze manier gaat de vereniging door en verwachten we in 2020 het 50-jarig bestaan te kunnen vieren.